HELSINKI – SUCH A NICE PACKAGE

Hauska päivä tänään, Patricia de Gorostarzu oli kuvaamassa minua Galleria Brondassa toukokuussa ilmestyvään kirjaansa, jota hän tekee Renne Angelvuon kanssa.

Sain muistoksi uniikkeja ja signeerattuja kuvia, joita Patricia loihti vuoden 1961 Polaroidillaan.

Erilainen taidevalokuvakirja Helsingistä, suomalaisesta muotoilusta ja suunnittelusta
HELSINKI – SUCH A NICE PACKAGE katsoo Helsinkiä pakkauksena. Pariisilainen, Ranskassa hyvin menestynyt taidevalokuvaaja, Patricia De Gorostarzu kuvaa Helsinkiä, designia ja arkkitehtuuria omalla persoonallisella tavallaan.

Tavoitteena on tehdä todella korkeatasoinen englanninkielinen kuvataideteos, joka on edustava ja innostava ostos / lahja kaikille muotoilusta, arkkitehtuurista ja Helsingistä kiinnostuneille ja matkamuistoa hakeville turisteille. Kirja on myös edustava yrityslahja. Kirjasta halutaan tehdä laajasti designista, valokuvataiteesta, arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneiden kahvipöytäkirja. Kuvat ja painojälki tulee olemaan design-teokselle ominaista laatutasoa.

Kirjassa kuvataan Helsinkiä ulkoa ja sisältä. Siihen haastatellaan ja kuvataan useita tunnettuja muotoilijoita, designereita, arkkitehtejä ja taiteilijoita.  Vaihtoehtoista näkökulmaa saadaan haastattelemalla kuluttajia, kaupan kassaa, raitiovaununkuljettajaa  jne. Kaikille esitetään seitsemän kysymystä Helsingistä pakkauksen näkökulmasta. Vastauksissaan kukin ilmentää suhdettaan Helsinkiin, muotoiluun ja millaisena ”pakkauksena” hän Helsingin kokee. Jokainen haastateltava esitellään yhdellä sivulla tai aukeamalla. Haastateltavien joukkoon on tulossa ja mm. JKMM Arkkitehtien Teemu Kurkela kumppaneineen, Stefan Lindfors, designer Eero Aarnio, Stepan Sarpaneva, Paola Suhonen, Demos Helsinki, designer Minna Parikka, graphic designer Kustaa Saksi, fonttimuotoilija Tomi Haaparanta, designer Heikki Naulapää, taiteilija Kaarina Kaikkonen ja paljon muita tunnettuja Helsingin kuvaan vahvasti vaikuttavia tekijöitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close